Blogg

Alla dessa vardagshjältar!

2015-10-01 22:01

I lördags var jag på exteriörbeskrivning på Lindesbergs brukshundklubbs utställning. Det är alltid trevligt att komma på olika hund event, för det finns alltid så många trevliga människor att prata med. Skulle man mot förmodan inte känna någon på plats, så finns det alltid ett aldrig sinande samtalsämne att ta upp med nya bekantskaper 

Jag träffade även här många av vänner, några ställde ut sina hundar, andra ställde ut andras hundar och några jobbade. Några ägnade alltså hela sin lediga lördag åt att jobba så att andra skulle kunna tävla och ställa ut sina hundar. Jag vet att några av dessa personer också ägnade hela sin söndag åt att arrangera andra hundtävlingar, allt för att möjliggöra för tävlingssugna personer att få tävla. 

Jag hoppas att alla som åker varje helg för att tävla eller ställa ut sina hundar, ibland också reflekterar över hur tacksam man bör vara över att dessa vardags hjältar finns. Att det finns personer som ägnar sina lediga helger åt att gå upp kl.05.00 för att ge andra möjlighet att tävla o utvecklas med sin hund. 

Ibland önskar jag att det skulle finnas ett "grönt kort" för att få starta med sin hund. Det skulle vara ett krav att alla tävlande också ställde upp som funktionärer, för då tror jag att fler skulle förstå vilket jobb det ligger bakom varje arrangemang. 

Men det gäller nog lite av varje i livet. Att om vi visste och förstod mer om bakgrunder och allt arbete som ligger bakom olika saker, så skulle vi vara mer ödmjuka och tacksamma. Och tacksamhet är en känsla som gör de flesta människor gott! 


1 kommentarer

Namn: Petra
Tidpunkt: 2015-10-02 08:49
Alltid så kloka ord från dig . Tänk om , jaa i den bästa av världar . Gillar tanken med det gröna kortet Kram

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Hundarna o jag

Åsa Tiderman