Blogg

Vad ger motivation?

2016-01-24 17:53

Fabbe domarutb januari 2016

 

Igår kväll åkte jag och Amanda hem från Södertälje Brukshundklubb i mörkret. Vi hade varit där med hundarna för att bistå vid SBKs domarexamination. När vi åkte hem var det mörkt, snön var smutsig o moddig och vägstolparna var helt täckta av smutsig snö. Eftersom man har bilar runt omkring var det halvljus som gällde. Med andra ord, det var mycket dålig sikt!! Vi ville skynda oss hem för att hinna hejja fram Örebro hockey i kvällens match, men var tvugna att köra försiktigt då jag bitvis knappt såg vart vägen tog vägen. Det blev ju inte bättre för att jag har en vindrutetorkare som har bestämt sig för att inte alls torka av vindrutan precis i jämnhöjd med mitt synfält. Den lämnar en decimeter bred rand där man inget ser. Nu är ju detta inget nytt problem. Jag har först irriterat mig på denna rand i några veckor, sedan har jag i flera veckor irriterat mig på att jag inte satt dit det nya torkarbladet som är inköpt och ligger i bilen. I går kväll var jag verkligen irriterad på att det inte blivit gjort.

Hur mycket energi lägger jag på saker som inte blivit gjorda? En hel del faktiskt. Men om jag innan vetat att det skulle vara moddigt på vägen och jag skulle ha bråttom och dålig sikt, skulle jag då sett till att ägna 10 minuter åt att byta torkarblad? Ja, med stor sannolikhet skulle jag det. Och då blir det också så klart varför det är så mycket lättare att hitta tiden och energin att träna hundar när jag har en tävling inbokad. Motivationen skapas av att jag vet vad målet är, sedan förstärks den av all glädje träningen ger.

För hundarna verkar det vara tvärtom. Deras motivation är just glädjen i arbetet, deras mål är att ha roligt och njuta av livet! De ägnar inte en minut åt att irritera sig på saker de inte gjort. De är så kloka mina hundar   Det är tur jag har dem! Jag lär mig något av dem varje dag.

 

Bästa sättet att vara ledig är att göra saker man gillar

 


1 kommentarer

Namn: Maritha
Tidpunkt: 2016-01-24 18:47
Du en är klok kvinna!

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Hundarna o jag

Åsa Tiderman