Blogg

Prova nya saker

2016-02-20 20:46

 

Pippi

Idag har vi varit i ridhuset och tränat lite lydnad. Hundarna var övertaggade och jag var ofokuserad, men det var trevligt ändå.

Härromdagen träffade jag en journalist för att prata om vår stundande resa till Tjeckien. Jag har letat hanhundar på hemsidor på ett spåk jag inte kan, jag har jämfört stamtavlor och beräknat inavelsgrader, har mailat med personer som jag inte känner på språk jag inte kan, jag har planerat en resa i länder jag inte känner till som är längre än de flesta resor jag gjort, jag har gått utbildningar tillsammans med människor som haft hur många kullar som helst, m.m. Gissa om jag blev förvånad, vem mer än en "nörd" som jag är intresserad av detta? Men när jag funderat en stund har jag kommit på vad som gör reportern nyfiken. Det finns så många människor som inte provar saker som de inte redan kan. Det är här jag inser att jag tänker annorlunda. När jag hittade rasen chodský pes fanns inga hundar att köpa i Sverige, det var import som gällde. Hade jag importerat hundar tidigare? Absolut inte! Då är min första tanke, det finns ju andra som klarat av det så hur svårt kan det vara? Vad är det värsta som kan hända, skulle jag klara att fixa det? Det är skillnaden, att jag utgår från att det är klart det ordnar sig. Och om det inte går som jag tänkt mig så kommer jag alltid lära mig något nytt.

Jag tror att man blir gladare och får vara med om mer roliga saker om man inte är så rädd för att misslyckas att man inte ens vågar prova.

Pippi2


1 kommentarer

Namn: Petra
Tidpunkt: 2016-02-20 21:55
Du är en av de klokaste jag känner Åsa ! Och modig , jag jobbar på att bli lite modigare 😃

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Hundarna o jag

Åsa Tiderman