Blogg

Championatutmärkelse

2016-03-06 10:10

Alla tre våren 16

Igår inledde hundarna och jag dagen med en tidig promenad. Det var en alldeles stilla morgon, med tunn, krispig skare på den blöta snön som sakta töade bort. Fåglarna sjöng och gässen kom flyttande och över alltihop låg en tjock dimma som täcke. En underbar och skön morgon. Det är vid dessa stunder jag finner hamoni och det är efter en sådan morgon man klarar även livets svårare stunder.

Lite senare på dagen åkte jag till mina föräldrar som tyvärr tvingats låta sin hund gå till hundhimlen dagen innan. Jag sörjer hunden och jag sörjer med mina föräldrar, jag förstår vilken smärta de nu måste gå igenom. Det var fint att vi fick en stund tillsammans att prata om vad de kände, jag vet vad de går igenom!

På eftermiddagen var jag på årsmöte med Örebro länskennelklubb. Där uppstod en del diskussioner och meningsskiljakligheter. Jag förstår att människor kan uppfatta situationer olika, men om man är helt i balans kanske det ibland finns bättre sätt att lösa det på än att ha en irriterad diskusion på ett årsmöte med ca 50 personer som inte alls är inblandade? Om man är helt i balans kanske sånna situationer inte alls hade behövs uppkomma, för då hade man löst konfliken långt tidigare?

Ja, jag fick redan igår flera exempel på varför det är så bra för mig att hitta de där stunderna då själen får sin påfyllning. Det är då jag rustas för allt annat som händer i den här konstiga världen, där människor inte respekterar varandra pga ursprung eller hudfärg eller religion, där vi mister både människor och djur som vi älskar, där konstiga konflikter verkar uppkomma helt i onödan och människor känner sig kränkta utan synbar anledning, där massor av människor röstar fram en fullkomligt inkompetent person som möjlig presidentkandidat med makt över kärnvapen, m.m. För att klara att hantera alla dessa konstiga saker behöver jag våra stilla hundpromenader med fågelsång och glada hundar. Det ger iallafall mig kraft att inte förlora mig själv i negativa tankar.


1 kommentarer

Namn: Lotta
Tidpunkt: 2016-03-06 14:37

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Hundarna o jag

Åsa Tiderman