Blogg

Omtanke är en egenskap jag uppskattar!

2016-10-08 11:51

Valparnas nya hem

Jaha, nu har valparna flyttat. Det är lite tomt och tyst. Nellie tycker att hon bör få lite extra uppmärksamhet och kommer dragande med sina leksaker. Vi börjar så smått att återgå till normala rutiner, men visst saknar jag de små busfröna!

Därför blir jag också extra varm i hjärtat när jag får sms och meddelanden med filmer och bilder från valparnas nya hem. När jag ser att de är glada och har det bra känns det lite lättare. När jag dessutom får meddelanden som med tydlighet säger att de nya familjerna är mycket nöjda och att de verkligen älskar sin valp, då blir jag väldigt glad. De omtanken uppskattar jag mycket.

Det fick mig att tänka på just det där med omtanke. När jag hade valparna hemma fick jag en stor påse med tidningar av mina föräldrar. Det var snällt av dem att tänka på att det går åt mycket tidningar när man har valpkull. Men det som berörde mig mest var när jag sedan skulle lägga ut tidningarna, då hade mina underbara föräldrar suttit och pillat bort häftklamrarna på alla tidningar för de visste att jag tyckte det var bökigt. Det var omtänksamt!

Jag kom till "min" affär där jag vanligen handlar mat och såg att de hade en hög med reklamblad. Till saken hör att dessa reklamblad är ganksa stora och utan häftklamrar=toppen som tidningar att lägga på golvet när man har valpar. Jag frågade om jag fick ta några extra blad, och det fick jag såklart, men de undrade varför jag ville ha det så jag förklarade. Då sa genast tjejen att "Jag jobbar måndag morgon när vi ska byta blad. Jag kan spara de som är över till dig om du vill?" När jag på måndag eftermiddag kom till affären fick jag minst 500 reklamblad. Det var omtänksamt av henne!

När vi är på olika ställen och tränar, blir det ofta sent på kvällen. Jag har en vana att vilja kolla att ingen blir kvar sist utan att vi vet att bilen startar och alla kommer hem som de ska. Det är något jag inte tänker på att jag gör. Härromdagen var vi och tränade. När vi skulle åka blev jag själv kvar sist. Jag satte mig i bilen och skrev ett sms. Då ringer telefonen, min träningskompis som åkte innan mig har uppmärksammat att jag inte startar biolen och åker iväg, så hon vill kolla att allt är ok. Det var en omtanke som värmde mitt hjärta!

Jag kan fortsätta i all evinnerlighet och berätta om snälla människor i min omgivning som visar omtanke och då också ger min glädje och värme. Det finns så många snälla människor och för mig ger det livskvalitet att tänka på dem och vara tacksam att jag har dem alla omkring mig! Min familj, mina kollegor på jobbet, mina vänner, överallt finns det fantastiska människor!

Att visa lite omtanke kräver oftast inte så mycket av givaren, men betyder massor för mig som tar emot. Det gäller också hur vi hanterar våra hundar. De gör sitt bästa för att göra mig glad och tillfreds. De tröstar och peppar, de förvarar och beskyddar, de gör allt för att flocken ska ska må bra. Det är något jag verkligen uppskattar! Då ställer jag mig frågan, är jag alltid lika omtänksam mot dem? Ibland är det lätt att ta människor och djurs omtänksamhet "för given", man glömmer bort att vara tacksam för den. Då är det också lätt att missa att visa lite omtanke, trots att jag vet att det betyder mycket för mottagaren.  

Solnedgång 2

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Hundarna o jag

Åsa Tiderman